HTML

Zizu westie

Sziasztok! Ez a blog egy nagyon vidám, játékos, tündérmackó westie lányról szól, Zizuról.

Friss topikok

  • Nini-ve: Ezen a figyelős képen kisértetiesen hasonlítanak egymásra Manóval :))) (2011.03.08. 09:11) Első tavaszi hétvége
  • Nini-ve: Örömmel látom, hogy nem csak Manó saras nyakig :D (2011.02.07. 07:43) Elolvadt a hó :(
  • Nini-ve: Hát erről sajna mi lemaradtunk. (a káposztás pogi azért fáj:) (2011.01.18. 09:42) Margitszigeti kutyaparty
  • Nini-ve: Örülök, hogy jó a body Zizura és tudtam segíteni. Ilyenkor egyébként ezek a hasznos kis praktikák,... (2010.11.23. 10:48) Pihenés
  • Nini-ve: Próbáld meg ráadni a bodyt a lakásban, úgy nem megy majd neki mindennek és jobb lesz a közérzete i... (2010.11.22. 21:12) 2 órával később

Allergia még mindig

2013.07.03. 10:00 Nikol-Zizu

Zizu a múltkori szteroid injekció után 4 hétig nem vakarózott és nem rágta a lábait. A héten megint elkezdte, így tegnap Balázs elvitte dokihoz, kapott még egy szurit. Ezzel már kihúzza a nyarat. Azt mondta a doki, hogy valószínűleg nem kell neki több idén már. Úgy legyen!

Szólj hozzá!

Itt az allergia szezon

2013.06.11. 10:13 Nikol-Zizu

Zizu 1 hete már intenzíven vakarózott és elkezdte rágni a lábait, úgyhogy szombaton elvittük a dokihoz és szteroid injekciót kapott. Tavaly is júniusban jelentkezett nála az allergia. Valami fűre vagy fára lehet érzékeny, ami épp virágzik. Szerencsére kordában tudjuk tartani és nem harapja, rágja szét magát. Vasárnap elég bágyadt volt és hányt is egyszer, de ez már várható volt, így reagál a szteroidra, pedig a leggyengébbet kapja. Tegnap még aludt egész nap, de ma már újra a régi kis hiperaktív kutya. Tavaly megúsztuk a szezont 2 szurival, remélem idén sem lesz rosszabb a helyzet. Bár a doki szerint ez évről évre rosszabb lesz. Ha belegondolok 3 éves korában jött ki neki ez az allergia, addig semmi baja nem volt.

Szólj hozzá!

Patóhegy

2013.05.23. 21:11 Nikol-Zizu

Múlt héten Zalában, Patóhegyen "előnyaraltunk" családostul. Az előrejelzés ellenére szuper időt fogtunk ki, remek volt a szállás és a környezet felejthetetlen. És az az akácillat! Dóri nagyon jó kislány volt, mint mindig. Balázs kihasználta, hogy van kemence és nagyon finom olivás gyökérkenyeret, fűszeres oldalast és töki pompost sütött benne. Zizu is nagyon élvezte a vidéki életet. A kullancsoktól féltettük, ezért csak a lenyírt füves részeken közlekedhetett. Csoki, a gondnok vizslája, futkározott a magas füves részeken is és belőle a gazdája minden nap minimum 10 kullancsot szedett ki. Zizuban szerencsére egyet sem találtunk. Szerencsére sosem vonzotta őket. Balázs készített egy képes beszámolót, amelyet itt tekinthettek meg: https://www.icloud.com/journal/hu-hu/#5;CAEQARoQoE0rxsSTBQec2M7_TZe6Ng;3B077247-CFA3-4612-AB12-51BB6A961862

Nagyon jól éreztük magunkat és annyira beleszerettünk a helybe, hogy ősszel visszamegyünk.

IMG_8082.jpg
Szólj hozzá!

BÚÉK 2013

2013.01.02. 15:40 Nikol-Zizu

Minden kedves olvasómnak nagyon boldog új évet kívánok! Kutyázzatok sokat! :) 

Szólj hozzá!

Karácsony 2012

2012.12.26. 10:54 Nikol-Zizu


Rég nem jelentkeztünk, de nagyon sok a tennivaló, ugyanis megszületett Dóra kislányunk. Amikor haza hoztuk a kórházból Zizu nagyon izgatott volt, de 1-2 nap alatt megszokta az új családtagot és már csóvál is neki. :)

A karácsony nagyon szép volt így négyesben. Balázs készített egy videót, amit itt tudtok megnézni:

https://vimeo.com/56301682

Minden olvasómnak boldog karácsonyt kívánok kicsit megkésve (bár ma még karácsony van). :)

karacsony2012_600.jpgSzólj hozzá!

Szemészet majd játék

2012.10.16. 13:07 Nikol-Zizu

Tegnap Zizut elvittem a szokásos szemészeti kontrollra. Szerencsére már csak félévente kell járnunk. Most is nagyon jó lett a Schirmer-teszt eredménye, az egyik szeménél 25, a másiknál 26 mm. A dokitól megkapta Zizu a vizsgálat után a szokásos jutifalatot, persze akkor már nagyon felszabadult volt. Legközelebb csak márciusban kell mennünk. Továbbra is végezzük a napi rutint, reggelente körömvirágteás szemmosás, majd Optimmune.

A vizsgálat után elmentünk Laciékhoz játszani egy kicsit. Gésa nem fogadta Zizut kitörő lelkesedéssel (őrizte a házat, meg talán Tádét is), de Tádé örült neki. Mazsika aludt a helyén mit sem foglalkozva a fiatalokkal. Zizu minden játékot előpakolt szokás szerint. Még valami régen eltűnt játékot is előkerített.:) 

Jól elfáradtunk, délután itthon mindketten aludtunk egy nagyot. :)

Szólj hozzá!

Szülinapi party

2012.10.08. 12:52 Nikol-Zizu

Megint eltelt 1 év. Zizu szerdán 3 éves lesz, ezért szülinapi partyt tartottunk szombaton a Hajógyárin. Csibikének és Manónak szeptemberben volt, Masninak a közeljövőben lesz szülinapja, így négy kutyust ünnepeltünk. Vendégeink voltak Gésa, Mazsola, Boci, Tina, Tádé, Pamacs és Machó. Szerencsére még kifogtuk a jó időt. Csibike gazdiék almás pitét, Masni gazdiék zserbót hoztak, Balázs pedig sajtos és lenmagos rudacskákat sütött az alkalomra. Volt nagy eszem-iszom. Na de a kutyák sem maradtak ki a jóból, Masni gazdi gondolt rájuk is és készített nekik egy májkrémes tortát. Zizu nagyon sok szép ajándékot kapott, Balázsom meg is jegyezte, hogy ő nem szokott ennyi mindent kapni.:) Ezúton is még egyszer köszönjük a játékokat (szerintem egy életre elég lesz :D) és a finom jutifalatokat.

És íme a képes beszámoló a buliról Balázs fotóival:

https://picasaweb.google.com/106086495538677887023/KutyasSzulinap

 

Szólj hozzá!

Ébresztő

2012.09.02. 10:47 Nikol-Zizu

Nem kunszt megtanítani a kutyának, hogy hozza a TV távirányítóját. Na de hogy be is kapcsolja a TV-t pontban reggel 7-kor, amikor kelni kell, na az a nem semmi mutatvány. Zizu a héten két alkalommal is így ébresztett minket.:) Hihetetlen milyen jól működik a kutyák belső órája. Azt még megtanulhatná hogyan kell a kakaót ágyba hozni.:D

Szólj hozzá!

Balatonmáriafürdő

2012.08.26. 17:05 Nikol-Zizu

Mivel babát várunk, ezért idén itthon nyaraltunk, Balatonmáriafürdőn. Az északi parton szerettünk volna nyaralni, de a munkánk sajnos nem engedi meg, hogy több héttel előre tervezzünk, így már csak a déli parton találtunk szállást. Egy faházat vettünk ki 1 hétre egy 700 m2-es telken. Amikor megérkeztünk Zizu egyből felmérte a terepet és 20 perc múlva feltűnt, hogy nincs meg a kutya. Kb. 10 perce hívogattuk, mire a szomszédból egy kislány átszólt, hogy:"Nem a maguké ez a kis fehér kutya?" A kis piszok megtalálta a kerítésen az egyetlen lyukat, amin meglóghatott. Utána kiderült, hogy 3 macska is ólálkodik a telken, így egy perc nyugtunk sem volt, folyton a kutyát lestük, hogy megvan-e még. Beütött a kánikula is megint és féltettem Zizut a hőségtől (a faházban nem volt klíma), ezért a nyaralás 2. napján úgy döntöttem, hogy anyuéknál fogja a kutya eltölteni a hét többi napját. Vasárnapra amúgy is megbeszéltem velük, hogy jöjjenek el egy napra kicsit strandolni, pihenni. Este el is vitték Zizut én pedig bőgtem egy sort, pedig tudtam, hogy neki is nagyon jó dolga lesz anyuéknál és mi is ki tudjuk rendesen pihenni magunkat. Ígértem fotókat, de mivel ez a blog Zizuról szól és ő csak 2 napig volt velünk a Balatonnál, ezért csak pár fotó készült róla.

Zizu Bmariaf.jpg

"Jó kis hely ez!"

macskazas.jpg

"Hol vannak a macskák, Gazdi?"

Zizu Bmariaf2.jpg

Gyönyörűm!

Szólj hozzá!

Helyzetjelentés

2012.08.18. 12:09 Nikol-Zizu

Rég jelentkeztem, elég sok volt mostanában a teendő.

Zizunak nagyon jól hatott a szteroid injekció, 1 hétig egyáltalán nem vakarta magát. Sajnos az injekció utáni napon összevissza hányt, mi ezt betudtuk a szteroidnak. Azonban azóta konzultáltunk a dokinkkal, mivel vittük Zizut a veszettség elleni oltásra is és ő azt mondta a leggyengébb szert kapta a kutya, szóval lehet, hogy akkor éppen benyalt valamit az utcán. Szerencsére másnapra helyrejött. 

Most elmegyünk 1 hétre nyaralni, ígérem utána jövök a fényképes élménybeszámolóval.

Szólj hozzá!

Szteroid

2012.06.29. 18:01 Nikol-Zizu

Ma elvittük Zizut a dokihoz, mert a sampon nem sokat segített, még mindig vakarózott szegény. Bíztunk abban, hogy talán csak a bűzmirigye van tele, de szinte üres volt. Szóval már biztos, hogy pollenre allergiás. Kapott egy szteroid injekciót, aminek 1 hétig hatása lesz. Esetleg 2-3 hétig is kihúzhatja vele vakarózás nélkül és reméljük mi is és a doki is, hogy idén nem kell már többet Zizut szúrni. Felírom ezt az időszakot a naptárba és ha jövőre is ilyenkor fog vakarózni, szűkíthetjük a kört a pollenek között.

Szólj hozzá!

Allergia

2012.06.26. 17:12 Nikol-Zizu

Sajnos úgy néz ki, hogy Zizu allergiás valamelyik pollenre. Szegénykém pár napja állandóan a pocakját vakarja. Az ételallergiát kizártuk, mivel 2 éve ugyanazt a prémium tápot kapja és eddig semmi baja sem volt tőle. Tavaly nyáron is volt pár olyan hetünk, ami vakarózással, tüsszentéssel telt. Ma megfürdetjük, azzal tudunk enyhíteni kicsit a panaszon és reméljük hamar vége lesz ennek az időszaknak.

Szólj hozzá!

Veresegyházi pecaparti

2012.06.11. 19:17 Nikol-Zizu

Múlt szombaton céges pecapartit tartottunk. Az idő nem nekünk kedvezett és a halaknak sem volt kedvük rákapni a finom csalikra. Az Ivacsi-tóból mindig nagyon szép pontyokat szoktunk fogni (ezért is szerveztük oda a horgászatot), de most csak kis törpeharcsákat és keszegeket lehetett fogni. Zizu viszont nagyon élvezte a napot. A kis hegylakó bírja a szemerkélős időt és ha labda van a közelben, akkor aztán világvége idő is lehet. :) A kollégáinknak nagyon tetszett a kutya, de ezt nem is csodálom. Aki nem szereti ezt a fehér szőrmókot, annak biztosan van valami komoly baja. :)

Balázs fotóit itt tudjátok megnézni:

https://www.icloud.com/journal/hu-hu/#5;CAEQARoQoE0rxsSTBQec2M7_TZe6Ng;26849475-6EB8-4DD7-9020-4F7E50EDDBEE

Szólj hozzá!

Zizu on board

2012.05.28. 16:18 Nikol-Zizu

Szombaton a Hajógyárin voltunk sétálni. Laciéktól kaptunk egy nagyon jó kis autómatricát, íme:

Szerencsére jó időnk volt, így tudtak a kutyák strandolni kicsit. Zizut természetesen a labda kötötte le, Manó egy idő után elunta és inkább elment gödröt ásni, Tádé meg leginkább Gésával kergetőzött. Mazsika gazdi lábánál pihent. Balázs készített ismét egy fotómozaikot és egy kis videót. A videó inkább egy filmelőzetes, lassan lesz egy egész estés mozink a sok felvételből. A szereplők adottak hozzá.:)

A fotókat itt láthatjátok:

https://www.icloud.com/journal/hu-hu/#5;CAEQARoQoE0rxsSTBQec2M7_TZe6Ng;4B93220E-B029-4427-9022-6AB7E82E5B97

A trailert pedig itt:

http://vimeo.com/42915935

Szólj hozzá!

Kopaszi gát

2012.04.30. 11:12 Nikol-Zizu

Tegnap délután a Kopaszi gáthoz kirándultunk kis csapatunkkal. Nagyon meleg volt, de a víz mellett a fák alatt kellemes idő volt. Zizu megismerkedett Fifivel és egyből egymásra találtak, szinte egész délután csak egymással kergetőztek. Sérülés is lett a nagy futkosásból, Zizu nekiszaladt az egyik nagy kőnek és felsértette a jobb alsó szemhéját. Nem is tudta hirtelen mi történt, fájhatott neki és kicsit vérzett is, de pár perc múlva tovább játszott ugyanolyan kelekótyán, ahogy szokott. Szerencsére komolyabb baja nem lett a szemének, ma megnéztem és csak egy pici seb látszik. Ebcsont beforr. Zizu kétszer bele is esett a Dunába az egyik kőről, de annyira, hogy teljesen elmerült a víz alá. Gyorsan kiúszott a partra, fel is állította a gyorsúszás világrekordját.:) Nagyon jó kis nap volt. Balázs képeit itt tudjátok megnézni (külön a fotókra lehet kattintani és végig lehet nézni nagyobb méretben is):

http://dl.dropbox.com/u/56558799/Kopaszi/index.html

Szólj hozzá!

Húsvét Barcson

2012.04.15. 16:38 Nikol-Zizu

A húsvéti hosszú hétvége mellé Balázzsal kivettünk 2 nap szabit, így 5 napra hazautazhattunk Barcsra. A beígért szörnyű idő szerencsére nem érkezett meg, nagyon jó kirándulós időnk volt. Meg akartam mutatni Balázsnak a babócsai Basa-kertet, ami egész Európában a legnagyobb összefüggő nárciszmező (13 hektár), de sajnos még nem virágoznak a nárciszok. Így meglátogattuk a Duna-Dráva Nemzeti Parkban lévő Dráva Kapu Bemutatóközpontot Drávaszentesen. Ez a terület közvetlenül Barcs mellett van. Balázs készített egy nagy mozaikképet a napról, itt tudjátok megnézni:

http://dl.dropbox.com/u/56558799/Dravaszentes/index.html                     

Külön a fotókra is rá lehet kattintani és végig lehet pörgetni. Én beleszerettem a kecskegidákba, de nem voltam ezzel egyedül. Zizu annyira csóvált, amikor az egyik bátrabb gida odajött hozzánk és összedugták az orrukat, majd' letört a farka. :) Nagyon aranyosak voltak.

Májusban ismét megyünk haza, akkor megint megpróbálkozunk a nárciszossal. Gyerekkoromban minden évben elmentünk a családdal, de már jó pár éve nem voltam. Pedig gyönyörű!

Szólj hozzá!

Szemvizsgálat

2012.04.01. 08:57 Nikol-Zizu

Tegnap délelőtt a szokásos kontroll vizsgálatra vittük Zizut. A Schirmer-teszt szerencsére megint jó eredményt mutatott. Kicsit pirosabb most Zizu szeme a szél miatt, de azt már a vizsgálat előtti napon észrevettem. Sajnos a szél a szárazszem-betegség 1. számú ellensége. Majd a körömvirágteás mosás megoldja ezt a problémát. Zizut elengedtük a vizsgálat után a rendelőben és egyből elkezdte követni a doktornőt, várta a szokásos jutalomfalatot. Kapott is egy marékkal. Balázs rákérdezett Zizu súlyára is. A doktornő megmérte, 7,6 kg, tehát 10 dekát már sikerült lefaragnunk a télen felszedett súlyából. Ez normális súly, megnyugodtunk, hogy nem kövér a kutya. Nyár végén kell újra kontrollra mennünk.

Szólj hozzá!

WRH találkozó

2012.03.20. 18:57 Nikol-Zizu

Pénteken találkoztunk a Hajógyári-szigeten a Westie Rescue Hungary klubosokkal. Jó volt nézni, ahogyan a kis fehér szőrmókok rohangáltak, élvezték a napsütést, a játékot. De helyettem inkább beszéljenek Balázs fotói:

https://plus.google.com/photos/106086495538677887023/albums/5720538162582115441?banner=pwa

Szólj hozzá!

A beígért fotó

2012.03.15. 14:39 Nikol-Zizu

Múlt pénteken megvolt a trimmelés. Balázs készített egy olyan fotót, amelyen Zizu kozmetika előtt és után látható. Jó nagy különbség van a kettő között, pedig 3 havonta visszük a kutyát trimmelésre. Nagyon gyorsan megnő a szőre. És íme a beígért fotó:

ke.jpg

Szólj hozzá!

Itt a tavasz

2012.02.24. 21:00 Nikol-Zizu

Úgy néz ki megérkezett a tavasz. Ennek 2 okból is nagyon örülök. Az egyik, hogy a kedvenc évszakom, a másik pedig, hogy végre többet lehetünk a szabadban. Gyanús volt nekem Zizu, ezért lemértem tegnap. Fél kg-ot szedett fel a télen. Persze erről csakis én tehetek, mert ugye olyan sokat nem mozogtunk a kutyával, főleg az utóbbi 2 hét mínuszaiban, és a szokásos adag kaját kapta. De most végre mozoghatunk! Itt az ideje a megszépülésnek is, mert Zizu kezd Csubakkára hasonlítani.:) Hétfőn fel is hívom a kozmetikusunkat időpontért. Majd teszek fel fotót!

Szólj hozzá!

A kutya az első!

2012.01.31. 21:22 Nikol-Zizu

Meg kell osztanom veletek egy vicces történetet. Nagy ritkán szoktunk felvágottat venni. Szombat reggel Balázzsal szalámis kenyeret ettünk és Zizu jött kérni. A következő párbeszéd alakult ki:

"Adjak neki egy szelet szalámit?" - kérdem én.

Erre Balázs:"Ne! Ki tudja mi van ebben a szarban."

Balázzsal egymásra néztünk és kitört belőlünk a röhögés. Mi bármit megehetünk, de a kutya étkezésére nagyon odafigyelünk. Hiába! Zizu az első!

Szólj hozzá!

Kékestető

2012.01.17. 18:45 Nikol-Zizu

Meguntuk, hogy az idei télen még nem esett rendesen hó, ezért úgy döntöttünk mi megyünk a hóhoz. Szombaton este kinéztünk a neten egy 12 km-es túraútvonalat a Kékesen. Vasárnap reggel megpakoltuk a hátizsákot szendvicsekkel, forró teával és a karácsonyról megmaradt szaloncukorral és elindultunk. Kb. 60 km-rel Budapesttől eszünkbe jutott, hogy otthon hagytuk az iPodot, amire rámentettük a túraútvonalat, így rögtönöznünk kellett. Szerencsére Kékestetőn nem nehéz jó kis kirándulóhelyeket találni. A rossz idő ellenére (eléggé fújt a szél) rengetegen szánkóztak és síeltek. A szánkózó domb mellett találtunk egyből egy túraútvonalat, így el tudtunk szakadni a sok embertől. Arra éppen senki sem túrázott, így élvezhettük a csendet a gyönyörű bükkösben. Csak a fák ágai ropogtak a fejünk felett a szél miatt. Zizu nagyon izgatott volt, ezért nem mertük elengedni. Imádja a nagy havat, sokszor le is tért a kitaposott útról és hasig gázolt benne. Néha meg kellett állnunk és ki kellett szedni a mancsába fagyott havat, mert szegény már nem tudott továbbmenni, emelte a lábát és nézett rám hogy segítsek. :) Szép nap volt ez is. Íme pár fotó a túráról:

 

 

 

Szólj hozzá!

Kontroll

2012.01.08. 19:55 Nikol-Zizu

 Szombaton újabb kontroll vizsgálaton voltunk Zizu szemével. Nagyon feszült volt a kutya a váróban. Szerencsére időre mentünk, így 5 perc várakozás után már a rendelőben voltunk és ott már nyugodtabb lett Zizu. A doktornő elvégezte a szokásos Schirmer-könnytesztet. 25 mm-től számít jó eredménynek és 30 mm könny termelődött Zizu mindkét szemében. Ez lett az eddigi legjobb eredményünk, pedig már csak napi egyszer kell használnunk az Optimmunet. 3 hónap múlva újabb kontroll. A vizsgálat után a doki megkínálta Zizut egy marék jutifalattal, amit ő nagyon szívesen elfogyasztott.:) Hazafelé megálltunk a Népligetnél, Zizu levezette a feszültséget egy nagy sétával és persze labdáztunk is.

Szólj hozzá!

Karácsony

2011.12.24. 23:00 Nikol-Zizu

 Kedves olvasóim! Már rég jelentkeztem. Az utóbbi időben eléggé elfoglalt voltam, de megígérem a jövőben több időt fogok fordítani a blogra.

Békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Szólj hozzá!

Újra nyár

2011.08.07. 12:38 Nikol-Zizu

A több napos ősz után újra nyár van. Ki is mentünk Zizuval, Gésával, Mazsival és Tádéval a Margitszigetre. Rengetegen voltak kint, először nem is engedtük el a kutyákat, nehogy problémát jelentsen valakinek, ha a kutya odaszalad hozzá csóválva. Vártunk egy picit, amíg kevesebben lettek és akkor nagyot szaladgáltak és labdáztak a kutyák. Pár fotó Lacitól és Balázstól vegyesen:

Zizu pózol amíg Tádé birtokolja a labdát.

"Hozom már, Gazdi!"

Gésa és Tádé birkóznak.

Szépségem

Szólj hozzá!